Sims 4

De Sims 4 is sinds 4 september 2014 verkrijgbaar. In deze vierde generatie van het populaire simulatiespel zijn Sims nog slimmer en komen hun karakters tot uiting dankzij levensechte uitdrukkingen en emoties! Het spel is verkrijgbaar op PC, Mac, PlayStation 4 en Xbox One.

Creëer unieke Sims en ontwerp droomhuizen met behulp van nieuwe krachtige en eenvoudig te gebruiken hulpmiddelen. Ga op ontdekkingstocht in levendige buurten, ontwikkel relaties en maak werk van de carrière van je Sims. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Op deze pagina vind je algemene informatie over het bassispel, uitbreidingen, game packs, accessoirepakketten. Daarnaast vind je hier ook plaatjes, een handig prijsoverzicht, nieuws en meer.

Overzicht:

Wat is er nieuw in De Sims 4?

Wat is er allemaal nieuw in De Sims 4?

De Sims 4 richt zich, in tegenstelling tot eerdere generaties, veel meer op de Sims zelf.

Het spel is gebouwd op een nieuwe fundering, die ook wel SmartSim genoemd wordt. Dankzij deze technologie kunnen je Sims, met behulp van emotionele interactie, groepsgesprekken met elkaar voeren en tegelijkertijd multitasken. Hun cartoonachtige gezichtsemoties laten zien hoe ze zich voelen.

Iedere Sim heeft zijn eigen unieke uiterlijke kenmerken, persoonlijkheden en emoties. Met behulp van de vernieuwde aanpassingsmogelijkheden in Creëer-een-Sim (CAS), maak je de meest veelzijdige Sims ooit. Pas hun uiterlijk eenvoudig aan door op lichaamsdelen te klikken, kies hun karaktertrekjes, vaardigheden, carrières en meer.

Sims zijn ook intelligenter dan ooit en als speler heb je, meer dan ooit, controle over hun levensverhaal. Sticht een gezin, reis de wereld over om nieuwe verschillende werelden te verkennen.

Voor de liefhebbers van bouwen zijn er ook nieuwe gereedschappen waardoor het nog makkelijker is om huizen, openbare kavels en tuinen te ontwerpen. Dankzij vooraf ontworpen en volledige ingerichte kamers bouw je binnen no-time je droomhuis.

Creëer Sims met unieke looks en persoonlijkheden

Creëer nieuwe looks en persoonlijkheden in De Sims 4

Met behulp van gloednieuwe aanpassingsfuncties kun je het uiterlijk en innerlijk van je Sims tot in de kleinste details aanpassen.

Iedere Sim heeft zo zijn eigen unieke kenmerken. Dankzij de vernieuwde Creëer-een-Sim (CAS) tool bepaal je als speler niet alleen de lichaamsvorm en persoonlijkheden. Je hebt namelijk ook keuze uit veel verschillende kapsels, outfits, loopjes en zelfs stemmen. Sims bewegen en gedagen zich natuurlijker dan ooit.

In CAS zijn de mogelijkheden eindeloos. Wil je een gespierde of juist een slanke Sim creëren? Geen probleem! Met behulp van nieuwe hulpmiddelen klik je simpelweg op een lichaamsdeel om de vorm te veranderen. Dit maakt het mogelijk om op een zeer realistische manier jezelf, je vrienden en familieleden, en zelfs grote sterren na te maken. Ga je de uitdaging aan?

Dress to impress! De kledingkeuze van je Sim zegt veel over zijn of haar persoonlijkheid.

Je hebt nu de touwtjes in handen om te bepalen wat voor persoonlijkheid en karakter ze krijgen. Kies hun eigenschappen, doelen, ambities, en vaardigheden. De persoonlijkheid en karaktertrekken van je Sims zijn niet statisch en zullen in de loop der tijd veranderen. Jij, als speler, hebt daar veel invloed op. Bestuur de geest, het lichaam en, voor het eerst, hun hart!

Beleef onvergetelijke momenten

Speel met het leven van je Sims, van hun geboorte tot hun oude jaren. Geen dag is hetzelfde!

Als speler bepaal je hoe je Sims hun dagen invullen, met leuke en minder leuke momenten. Het is aan jou om ze een beetje op weg te helpen met hun nieuwe carrières, liefdesrelaties en het stichten van een gezin. Het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn, want naast successen kunnen er ook blunders voorkomen. Hoe dan ook, oefening baart kunst. Geef niet op en probeer er het beste van te maken!

Sims zijn in De Sims 4 nog intelligenter en dat komt tot uiting dankzij hun eigen vrije wil. Verschillende emotionele toestanden ontstaan door de keuzes die jij als speler maakt. Daardoor reageren je Sims bijvoorbeeld op andere Sims, op andere voorwerpen en andere gebeurtenissen die plaatsvinden. Zet je een stel gevoelige Sims bij elkaar, dan weet je nooit precies wat er kan gebeuren. Misschien ontstaan er wel verhitte discussies en maken ze vijanden.

Stuur je Sims op verkenningstocht, ontwikkel hun vaardigheden, voltooi opdrachten en ontgrendel fantastische beloningen zoals nieuwe voorwerpen, kledingstukken en eigenschappen. Het leven zit vol avonturen. De beslissingen die jij neemt, hebben een effect op de rest van de levensloop van je Sims.

Leef je uit met nieuwe creatieve hulpmiddelen

Creatieve hulpmiddelen helpen bij het maken van indrukwekkende creaties. In Creëer-een-Sim, waarin je de mooiste en meest gedetailleerde Sims ooit kunt maken, zijn ingewikkelde menu’s en opties van eerdere Sims generaties verleden tijden. Alles werkt nu veel eenvoudiger. Door te duwen en te trekken, creëer je eenvoudig verschillende vormen.

De vernieuwde bouwmodus maakt het nog makkelijker om je droomhuis- of tuin te maken. Huizen hebben meer karakter en details dan ooit tevoren. Ontwerp een ideale plattegrond door simpelweg muren, of zelfs complete ruimtes, te plaatsen. Ook is het nu mogelijk om muren, ramen, deuren, trappen en daken eenvoudig groter, kleiner, hoger of lager te maken.

Wanneer je geen zin of tijd hebt om een huis te bouwen of in te richten, kun je gebruikmaken van volledig gemeubileerde en ingerichte kamers die je direct kunt plaatsen. Zo simpel is het dus! Dankzij dit hulpmiddel bespaar je veel tijd.

In de bouwmodus vind je meer interessante nieuwigheden. Zo is het nu mogelijk te kiezen uit verschillende muurhoogtes, ramen op verschillende hoogtes te plaatsen, en funderingen te verhogen of te verlagen met slechts één druk op de knop. Voeg eenvoudig fraaie bouwkundige hoogstandjes toe, zoals daken met verschillende vormen.

Het is zelfs mogelijk om een zwembad of kelder te bouwen. Met het nieuwe terreingereedschap kun je een kavel eenvoudig aanpassen door de grond te verhogen of te verlagen.

Verken veelzijdige werelden

Nieuwe buurten en werelden in De Sims 4

Ga op verkenningstocht en ontdek de bruisende werelden van De Sims 4. Verken nieuwe bestemmingen in verschillende buurten.

Ontmoet nieuwe Sims en breid je sociale cirkel uit door praatjes te maken met de buren, locals en bezoekers. Iedere Sim heeft zo zijn eigen verhaal. Door een goede band met ze op te bouwen, zul je deze bijzondere verhalen misschien wel ontrafelen.

De buurten in dit spel zijn levendiger dan ooit. Breng een bezoek aan sfeervolle parken en onderneem uitdagende activiteiten, zoals het zoeken naar verzamelbare voorwerpen. Gooi een hengeltje uit in de rivier of vijver, trek erop uit en geniet van de frisse lucht, of drink een lekker bakje koffie bij de lokale koffietent. Je hoeft je nooit te vervelen!

Willow Creek, de buurt die in het basisspel te vinden is, is de ‘place to be’! Hier wonen een aantal opvallende personages, zoals Cora en Christiaan van de Kerkhof, die je misschien wel kent uit eerdere Sims games. Ieder huis in deze buurt is uniek en achter iedere voordeur schuilt een verhaal.

Magere Hein, een niet-speelbaar karakter (NPC) die je misschien wel kent uit eerdere Sims delen, komt ook weer langs wanneer een Sim komt te overlijden. Sims transformeren dan automatisch in geesten, die vervolgens weer ronddwalen door de buurten wanneer het donker is.

Deel zelfgemaakte creaties met de community

De in-game galerie is een soort verzamelplek voor de community, waar spelers zelf content kunnen uploaden en ook creaties van andere spelers kunnen bekijken. Om toegang te krijgen tot deze uitwisselingsfunctie, heb je een internetverbinding nodig.

Alle Sims die je hebt gemaakt, en al je huizen, openbare kavels en volledig ingerichte kamers, kunnen hier gemakkelijk worden opgeslagen en geüpload. Daardoor kunnen andere Sims fans van over de hele wereld deze creaties downloaden en toevoegen aan hun eigen spel, zonder dat het spel opnieuw opgestart moet worden.

Blader door het materiaal en laat je inspireren door prachtige creaties van de community. Het is ook mogelijk om content te liken en om er te reageren op je favoriete creaties.

Verschillende edities van het basisspel

Nadat De Sims 4 in september 2014 werd uitgebracht, verschenen er meerdere verschillende versies van het basisspel met bijzondere extraatjes.

Zo verscheen er naast de normale standaard editie ook nog een Limited Edition, Premium Edition, Digital Deluxe Edition en een Collector’s Edition. Deze speciale uitvoeringen zijn inmiddels helaas niet meer te verkrijgen. Op dit moment is alleen de standaard editie voor PC en Mac verkrijgbaar.

Uitbreidingen, game packs en accessoirepakketten

Alle Sims 4 uitbreidingspakketten, game packs en accessoirepakketten

De afgelopen jaren zijn er veel verschillende uitbreidingen voor De Sims 4 verschenen en er staan zeker nog een aantal uitbreidingen op de planning. Alle uitbreidingen zijn verkrijgbaar voor PC (Windows), Mac (Apple), Xbox One en PlayStation 4. Het onderstaande overzicht laat alle uitgebrachte pakketten zien.

Bekijk het overzicht van alle Sims 4 uitbreidingen

Naast normale uitbreidingen, zijn er ook game packs en accessoirepakketten verschenen. Maar wat zijn de verschillen tussen deze pakketten?

Uitbreidingspakketten

Normale uitbreidingspakketten (ook wel expansion packs genoemd), zijn grotere pakketten die voornamelijk nieuwe gameplay, werelden, voorwerpen en meubels, outfits en kapsels toevoegen aan De Sims 4. Gewone uitbreidingspakketten zijn als digitale download online te verkrijgen en ook in bepaalde fysieke winkels.

Enkele populaire uitbreidingen zijn De Sims 4 Honden & Katten, De Sims 4 Jaargetijden en De Sims 4 Studentenleven.

Game packs

Game packs zijn kleinere uitbreidingen met nieuwe extra voorwerpen en meubels, kledij en kapsels. Deze pakketten voegen ook een kleine hoeveelheid nieuwe gameplay toe. Game packs zijn alleen online te verkrijgen als digitale download. Er zijn echter een aantal fysieke winkels die bundels verkopen met daarin bepaalde game packs en accessoirepakketten.

Populaire game packs zijn onder andere De Sims 4 In de Natuur, De Sims 4 Vampieren en De Sims 4 Uit Eten.

Accessoirepakketten

Accessoirepakketten (ook wel stuff packs genoemd) zijn de kleinste soort uitbreidingen voor De Sims 4. Deze pakketten voegen geen nieuwe gameplay toe, maar wel voorwerpen en meubels, kledij en kapsels. Accessoirepakketten zijn alleen online verkrijgbaar als digitale download. Sommige fysieke winkels verkopen deze kleine uitbreidingen ook via bundels.

Enkele van de meest populaire accessoirepakketten zijn De Sims 4 Wasgoed Accessoires, De Sims 4 Vintage Glamour Accessoires en De Sims 4 Achtertuin Accessoires.

Daarnaast worden er regelmatig gratis updates en patches voor De Sims 4 uitgebracht waarbij nieuwe features worden toegevoegd. Zo zijn zwembaden, peuters en andere veelgevraagde onderdelen in een later stadium toegevoegd.

Deze uitbreidingen zijn nu verkrijgbaar voor PC en Mac:

UitbreidingspakkettenGame packsAccessoirepakketten
Aan het WerkIn de NatuurLuxe Feestaccessoires
Beleef het SamenWellnessdagPerfecte Patio Accessoirepakket
Stedelijk LevenUit EtenCoole Keukenaccessoires
Honden & KattenVampierenGriezelige Accessoires
JaargetijdenOuderschapFilmavond Accessoires
Word BeroemdJungle AvonturenRomantische Tuinaccessoires
Eiland LevenKinderkamer Accessoires
StudentenlevenAchtertuin Accessoires
Ecologisch LevenVintage Glamour Accessoires
SneeuwpretBowlingavond Accessoires
Fitness Accessoires
Peuter Accessoires
Wasgoed Accessoires
Mijn Eerste Accessoires
Klein Wonen Accessoirespakket

Console versies voor Xbox One en PlayStation 4

Console-versie van De Sims 4 voor PlayStation 4 en Xbox One

Goed nieuws voor console-liefhebbers! De Sims 4 is sinds november 2017 namelijk ook eindelijk verkrijgbaar voor Xbox One en PlayStation 4 (PS4). Alle uitbreidingspakketten, game packs en accessoirepakketten zijn ook verkrijgbaar voor deze consoles. Nieuwe uitbreidingen verschijnen ook op de Xbox One en PlayStation 4.

De Sims 4 zal helaas niet voor de Nintendo Wii, Nintendo Switch, Xbox 360 of de PlayStation 3 verschijnen.

Wil je De Sims 4 of uitbreidingen kopen?

Wil je het basisspel van De Sims 4 kopen? Hieronder zie je een handig prijsoverzichtje met webshops waar het spel goedkoop te verkrijgen is. Koop De Sims 4 bij je favoriete winkel, en download en installeer het spel vervolgens via Origin van Electronic Arts. De totaalprijs is inclusief eventuele verzendkosten.

Op de Sims 4 kopen pagina vind je meer informatie, aanbiedingen en kortingsacties, en een overzicht van alle beschikbare uitbreidingspakketten, game packs en accessoirepakketten voor PC en Mac. De meeste winkels bieden digitale downloads aan en sommige winkels fysieke spellen. Het is helaas niet mogelijk om Sims 4 spellen op een legale manier gratis te downloaden.

WebshopPrijsVerzendingTotaalWebsite
cdkeys.com€4,49€0,00€4,49* Bezoek winkel
MMOGA.com€6,99€0,00€6,99* Bezoek winkel
MediaMarkt.nl€9,99€2,99€12,98* Bezoek winkel
Bol.com€11,99€2,99€14,98* Bezoek winkel
Nedgame.nl€12,00€2,99€14,99* Bezoek winkel
Koop en download Sims 4 basisspellen, uitbreidingspakketten, game packs en accessoirepakketten

Nieuws en updates ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Sims 4 nieuws? Volg DeSims4.com dan op Facebook en Twitter, of bekijk de meest recente nieuwsberichten hieronder:

© DeSims4.com. Alle rechten voorbehouden. Deze fansite is geen eigendom van Electronic Arts of Maxis.

Partner site: DownloadSims5.com