Sims 4 Aan het Werk

De Sims 4 Aan het Werk is de naam van het eerste grote uitbreidingspakket van De Sims 4. Deze uitbreiding is sinds 2 april 2015 verkrijgbaar voor PC, Mac, PlayStation 4 en Xbox One. Zoals de naam van het spel al zegt, draait dit pakket helemaal om werken. Steek de handen uit je mouwen en werk aan een succesvolle carrière!

Op deze pagina vind je algemene informatie, plaatjes, filmpjes, systeemeisen, een prijsoverzicht met de goedkoopste games en meer over het spel. Wil je het spel direct kopen? Dat kan eenvoudig via de download knop hierboven.

Alles draait om carrières

Nu verkrijgbaar, koop en download de uitbreiding via Origin of elders

In deze eerste grote uitbreiding van De Sims 4 staan vier actieve carrières centraal: dokter, wetenschapper, detective en ondernemer. Iedere carrière heeft een eigen speelbare locatie waar je de ambities van je Sims kunt vervullen. Dit uitbreidingspakket geeft je veel nieuwe mogelijkheden.

Dokter

Als dokter heb je de belangrijke taak gekregen om levens te redden, patiënten te behandelen, spoedoperaties uit te voeren en baby’s ter wereld te brengen. Een dokter hoeft nooit stil te zitten. Trek de operatiekleding aan en controleer de verhoogde temperatuur van een collega. Dit heeft niks met geneeskunde te maken, het is namelijk een soort techniek om te flirten. Hoe meer tijd je steekt in serieuze zaken zoals patiënten genezen, hoe beter de vaardigheden van je Sims worden.

Voer onderzoeken en tests uit op patiënten om de kans op een succesvolle diagnose te vergroten. Wees altijd voorbereid op onverwachte gebeurtenissen zoals noodsituaties. Een Sim kan bijvoorbeeld vanuit het niets in elkaar zakken. Kijk uit, want voor je het weet ontstaat er een epidemie. Zwangere Sims kunnen op ieder willekeurig moment opduiken. Wanneer een zwangere Sim binnenkomt voor de bevalling, kun je als dokter het geslacht van de baby bepalen voordat de grote gebeurtenis plaats zal vinden. Je kunt Sims ook thuis bezoeken wanneer ze te ziek zijn om te reizen. Behandel tijdens het huisbezoek aandoeningen voordat je terugkeert naar het ziekenhuis. Geen dag is hetzelfde voor een dokter!

Detective

Als onderzoeker van misdaden is het jouw taak om te strijden tegen misdaad. Ga op onderzoek uit op plaats delicten, ondervraag Sims en arresteer criminelen terwijl je jezelf opwerkt van jonge rechercheur tot hoofdcommissaris. Wanneer er meldingen komen over incidenten, ga dan voor nauwkeurig onderzoek naar de betreffende locatie. Wacht tot criminelen misstappen begaan en aanwijzingen achterlaten die helpen bij een doorbraak in een zaak. Spoor vingerafdrukken op, vind getuiges om één voor één te ondervragen en verzamel bewijsmonsters. Het bewijsmateriaal kan met behulp van het chemische analyse-apparaat in het misdaadlab worden verwerkt, om zo ontbrekende details te achterhalen. Maar pas op: Het is een flinke blunder wanneer je een verkeerde Sim hebt gearresteerd. Wanneer je de juiste dader hebt gepakt, kun je hem of haar opsluiten in een cel, nadat je eerder mugshots en vingerafdrukken hebt afgenomen. Gebruik verschillende gesprekstechnieken bij de verhoortafel, van aardige tot gemene agent. Wanneer de verdachte bekent, is de zaak opgelost.

Wetenschapper

Wetenschappers houden zich vooral bezig met experimenteren en uitvinden. Tijdens werkdagen maken ze idiote uitvindingen en verzamelen ze unieke monsters voor duivelse creaties, zoals de Simstraal. Uitvindingen kunnen andere Sims helpen of juist tegenwerken. Het wetenschapslab is waar wetenschappers, in labjas, werken aan uitvindingen. Experimenteer met chemische analyse-apparaten om tot een doorbraak te komen. Met behulp van de uitvindingmaker maak je de meest bizarre uitvindingen zoals een kloonmachine. Het maken van een kloon van een Sim kan ook misgaan, waardoor bepaalde details afwijken van de originele Sim. Na een werkdag verlaat je wetenschapper het lab en gaat naar huis. De volgende dag zijn er weer kansen om aparte dingen te ontwikkelen.

Ondernemer

Het is nu mogelijk om bedrijfsleider te zijn van je eigen unieke onderneming. Of je nou een bakkerij, kledingboetiek, kunstgalerie of boekhandel wilt runnen, het is allemaal mogelijk. Ieder aspect van jouw zaak is volledig aanpasbaar. Vanaf nu bepaal jij wat je aan wilt bieden, wie je in dienst neemt en hoe je producten verkoopt aan klanten. Er is genoeg te doen als eigenaar van een winkelbedrijf. Personeel kan heel belangrijk voor je zaak zijn. Ze krijgen de verantwoordelijkheid voor bepaalde taken. Een harde werker kan een hoger loon ontvangen. Er is zelfs een speciaal uniform voor de ‘Medewerker van de Maand’ en een gênante outfit voor medewerkers die slecht presenteren, zoals een clownspak of een hotdog.

Verkoop heerlijke taarten in de bakkerij, richt een fotostudio op, open een winkel met gekoelde vitrinekasten vol met vissen of richt een bruiloftswinkel op met trouwjurken, bruidstaarten en meer. Inspelen op emoties van klanten en het maken van reclamecampagnes dragen bij aan het succes van je zaak.

Meer nieuwigheden

Nieuwe locaties

In dit uitbreidingspakket vind je een nieuwe buurt genaamd Magnolia Promenade. Hier vind je verschillende kavels. Zo is er een ziekenhuis, politiebureau en wetenschapslab te vinden waar je Sims werken. Daarnaast zijn er enkele ondernemingen te vinden, zoals een kledingwinkel, een elektronicazaak en meer. Ook is er een lege kavel te vinden waarop je zelf een zaak kunt bouwen.

Gloednieuwe vaardigheden

Er zijn nieuwe vaardigheden voor je Sims die ze kunnen leren. Hiermee kun je nog meer unieke spullen creëren en verkopen. Fotografie en bakken zijn nieuwe vaardigheden. Maak prachtige foto’s of bak heerlijke lekkernijen. Stal je creaties uit of verkoop ze om extra Simdollars te verdienen. Hang foto’s aan de muur om indruk te maken op andere Sims. Ook zijn er filters en selfies, waardoor je Sim zich op alle creatieve manieren uit kan drukken.

Buitenaardse wezens

Buitenaardse wezens maken vanaf nu ook weer deel uit van De Sims 4. De buitenaardse karakters kunnen zich zelfs vermommen als gewone Sims. Aliëns komen in allerlei vormen voor, met blauwe, paarse en groene huidskleuren en soms zelfs puntoren. Aliëns komen af en toe ook buurten in de werelden van je Sims. Het is zelfs mogelijk om als mannelijke Sim zwanger te zijn van aliëns.

DeSims4.com preview Sims 4 Aan het Werk

Op 2 april 2015 ging Kym3009 namens DeSims4.com naar de preview van De Sims 4 Aan het Werk. Deze preview vond plaats bij Electronic Arts op Schiphol-Rijk. Lees de Sims 4 Aan het Werk preview en bekijk de plaatjes.

Sims 4 Aan het Werk downloaden

Plaatjes

Video’s

Systeemeisen

 • MINIMALE SPECIFICATIES:

  BESTURINGSSYSTEEM: Windows XP (SP3), Windows Vista (SP2), Windows 7 (SP1), Windows 8 of Windows 8.1

  PROCESSOR: 1.8 GHz Intel Core 2 Duo, AMD Athlon 64 Dual-Core 4000+ of gelijkwaardig (Voor computergames met ingebouwde chipsets heeft de game minstens het volgende nodig: 2.0 GHz Intel Core 2 Duo, 2.0 GHz AMD Turion 64 X2 TL-62 of gelijkwaardig)

  RAM: ten minste 2 GB RAM

  DISKSPELER: DVD ROM-speler is enkel voor installatie vereist

  HARDE SCHIJF: minimaal 9 GB vrije ruimte met minstens 1 GB aanvullende vrije ruimte voor aangepast materiaal en opgeslagen spelbestanden

  VIDEO: 128 MB aan Video RAM en ondersteuning voor Pixel Shader 3.0. Ondersteunde videokaarten: NVIDIA GeForce 6600 of beter, ATI Radeon X1300 of beter, Intel GMA X4500 of beter

  DIRECTX: DirectX 9.0.10 en 9.01.11 compatibele geluidskaart

  INVOER: toetsenbord en muis

  ONLINE VEREISTEN: internetverbinding vereist voor productactivering.

  AANBEVOLEN SPECIFICATIES:

  BESTURINGSSYSTEEM: 64-bit Windows 7, Windows 8, 8.1 of 10

  PROCESSOR: Intel Core i5 of sneller, AMD Athlon X4

  VIDEOKAART: NVIDIA GTX 650 of beter

  GEHEUGEN: 4 GB RAM

  HARDE SCHIJF: 18 GB beschikbare ruimte op de harde schijf

 • MINIMALE SPECIFICATIES:

  BESTURINGSSYSTEEM: Mac OS® X 10.7.5 (Lion)

  PROCESSOR: Intel Core 2 Duo 2.4GHz of beter

  RAM: ten minste 4 GB RAM

  HARDE SCHIJF: minimaal 14 GB vrije ruimte met minstens 1 GB aanvullende vrije ruimte voor aangepast materiaal en opgeslagen spelbestanden

  VIDEO: NVIDIA GeForce 9600M GT, ATI Radeon HD 2600 Pro of beter. 256 MB of meer aan Video RAM
  INVOER: toetsenbord en muis

  ONLINE VEREISTEN: internetverbinding vereist voor productactivering.

  AANBEVOLEN SPECIFICATIES:

  BESTURINGSSYSTEEM: Mac OS X 10.9 of later

  PROCESSOR: Intel Core i5 of beter

  VIDEOKAART: NVIDIA GTX 650 of beter

  GEHEUGEN: 8 GB RAM

  HARDE SCHIJF: 18 GB beschikbare ruimte op de harde schijf

Sims 4 Aan het Werk kopen en downloaden?

Wil je De Sims 4 Aan het Werk kopen? Bekijk het actuele prijsoverzicht hieronder met betrouwbare en goedkope webshops. Het uitbreidingspakket is alleen verkrijgbaar voor PC, Mac, PlayStation 4 en Xbox One. Bekijk voor meer games het Sims 4 kopen prijsoverzicht.

WebshopPrijsVerzendingTotaalWebsite
MMOGA.com€16,99€0,00€16,99* Bezoek winkel
cdkeys.com€13,09€0,00€13,09* Bezoek winkel
Bol.com€29,99€0,00€29,99* Bezoek winkel
Nedgame.nl€19,99€2,99€22,98* Bezoek winkel
MediaMarkt.nl€19,99€2,99€22,98* Bezoek winkel

Laatste nieuwsberichten over Sims 4 Aan het Werk

© DeSims4.com. Alle rechten voorbehouden. Deze fansite is geen eigendom van Electronic Arts of Maxis.

Partner site: DownloadSims5.com