Sims 4 Sneeuwpret review – Is het spel de moeite waard?

Sims 4 Sneeuwpret review: is het spel de moeite waard?

Voorlopig lijkt er nog geen einde te komen aan de reeks uitbreidingen voor De Sims 4. Nu de winter voor de deur staat, dalen de temperaturen in De Sims 4 ook tot onder het vriespunt. En dat is zeker geen reden om binnen te blijven! In De Sims 4 Sneeuwpret gaan je Sims activiteiten ondernemen – in de sneeuw.

In deze review laten we zien wat er allemaal voor nieuws in dit pakket te vinden is en beantwoorden we de vraag of dit spel de moeite waard is… of niet.

Zet je schrap voor een lange winter

In het eerdere uitbreidingspakket De Sims 4 Jaargetijden, dat in 2018 verscheen, werden seizoenen al toegevoegd. Zo was het dus eerder al mogelijk om van winterse landschappen te genieten.

Het goede nieuws is dat je De Sims 4 Jaargetijden niet nodig hebt om de winterse omstandigheden in De Sims 4 Sneeuwpret te activeren! Dit nieuwe uitbreidingspakket staat daar los van.

Er is veel nieuws te ontdekken in dit pakket. Zo is er een nieuwe op Japan geïnspireerde wereld met besneeuwde bergen, zijn er veel nieuwe outfits voor jong en oud, en heb je keuze uit veel stijlvolle ouderwetse en hypermoderne meubels. Daarnaast is er nieuwe gameplay, dus voorlopig hoef je je niet te vervelen.

CAS: Nieuwe outfits voor de koude dagen

In dit uitbreidingspakket ontkom je er niet meer aan: de winter! Voor sommigen het fijnste seizoen van het jaar, voor anderen juist het tegenovergestelde. Volgens een gezegde bestaat slecht weer niet, slechte kleding wel. En dat geldt ook in De Sims 4. Trek daarom een dikke winterjas, laarzen, muts en handschoenen aan, en je bent klaar om naar buiten te gaan.

Er zijn veel nieuwe kledingstukken, voor jong en oud, in Creëer een Sim (CAS) te vinden. De meeste outfits zijn specifiek ontworpen voor wintersporten en winterse omstandigheden. Ze houden je Sims in ieder geval goed warm. Dat is belangrijk, want een bekende doodsoorzaak in De Sims 4 is namelijk doodvriezen. Aangezien deze uitbreiding zich vooral op Japan richt, zijn er ook Oosterse outfits toegevoegd.

Wat betreft kapsels valt dit uitbreidingspakket zeker niet tegen. Vooral voor vrouwen zijn er veel verschillende nieuwe stijlen. Voor mannen zijn er een paar nieuwe kapsels. Ook zijn er hoofddeksels zoals mutsen en skibrillen toegevoegd.

En er is nog iets bijzonders in CAS te vinden. Je kunt namelijk een Yamachan mascotte-outfit aandoen. Dat ziet er hilarisch uit!

Welkom in de nieuwe wereld: Mt. Komorebi

Zodra je een Sim of een compleet gezin hebt gemaakt in CAS is het tijd om Mt. Komorebi, de nieuwe wereld van dit uitbreidingspakket, te gaan ontdekken!

Mt. Komorebi is een op Japan geïnspireerde wereld dat bestaat uit 3 kleinere buurten met verschillende landschappen, bezienswaardigheden en kavels. Opvallend genoeg is er standaard alleen sneeuw te vinden in de hoogstgelegen buurt: Yukimatsu.

In alle 3 buurten staan veel gebouwen waar je niet in kunt gaan. Ook al zijn ze vaak mooi vormgegeven, ze voegen verder weinig toe aan het spel. Dat is best wel jammer. In sommige buurten staan tientallen gebouwen, waarvan slechts een handjevol toegankelijk zijn. Voor de bouw-liefhebbers onder ons is er ook minder goed nieuws: er zijn helaas weinig lege kavels om op te bouwen. Maar de gebouwen die er al staan, zijn wel prachtig!

We gaan nu wat meer vertellen over de 3 buurten van Mt. Komorebi:

Yukimatsu

De besneeuwde buurt hoog in de bergen heet Yukimatsu. Dit is een echt winterwonderland! Hier zijn pistes te vinden om te skiën, te snowboarden en te sleeën.

Om bovenaan bij de pistes te komen, moeten je Sims een skilift nemen. Er zijn pistes voor beginners en gevorderden. En oefening baart kunst! Door vaardigheden te verbeteren krijgen je Sims toegang tot de gevorderde piste. Gelukkig is het niet mogelijk om iets te breken, dus maak je vooral geen zorgen tijdens het oefenen.

Aan de voet van de berg ligt een resort waar je Sims verschillende Japans-ogende huizen kunnen huren of kopen. Dit is de perfecte omgeving om helemaal tot rust te komen, want je vindt er warmwaterbronnen en kamers om te relaxen. Het Onsen Badhuis is een heerlijke verblijfplaats!

In Yukimatsu is ook een plek te vinden waar je Sims kunnen leren klimmen op rotsen. Hier kunnen ze vaardigheden verbeteren door veel te oefenen. Zodra de klimvaardigheden niveau 6 hebben bereikt, krijgen ze de mogelijkheid om de hoogste berg, de Mt. Komorebi, te beklimmen. Doe dit zeker niet alleen maar met meerdere Sims die niveau 6 hebben bereikt.

Een goede voorbereiding is zeker nodig want struikel- en valpartijen kunnen dodelijk zijn! Koop vooraf voldoende voedsel, afschrikmiddelen en andere handige dingen bij de verkoopautomaten in de buurt, en bestel klimuitrusting via de computer.

Wanneer je klaar bent om op avontuur te gaan, klik je op de telefoon en kies je voor ‘Een sociaal evenement plannen’, waarna je groepsleden moet selecteren. Het startpunt van de klimtocht bevindt zich boven achter de skilift waar een klimwand te vinden is. Trek klimuitrusting aan en begin de klimtocht!

Je Sims moeten binnen een bepaalde tijd opdrachten uitvoeren, anders beginnen ze van voren af aan. Onderweg moeten ze slapen in een tent, eten en routes verkennen om verder te komen. Onderweg komen ze verschillende indrukwekkende winterse landschappen tegen. Uiteindelijk bereiken ze, als het goed is, de top van de Mt. Komorebi. Dat is een hele prestatie!

Senbamachi

Senbamachi is een andere indrukwekkende buurt. Deze buurt ligt in een dal is vooral te herkennen aan de prachtige Oosterse tempel en een lange rivier die deels door het dorp loopt.

In deze buurt genieten bewoners en bezoekers vooral van de prachtige natuur. Zo zijn er bijvoorbeeld bamboebossen te vinden. Net zoals in Yukimatsu, is er ook in Senbamachi een klimwand te vinden waar je Sims kunnen oefenen. Ook is het mogelijk om huizen in deze buurt te kopen. Het dorp bestaat uit veel gebouwen, maar zo’n 90% daarvan is niet speelbaar.

Een van de weinige speelbare gebouwen is de Japanse Izakaya Ippai bar waar je gezellig met lokale bewoners kunt feesten. Het Hanamigawa Koen park is ook de moeite waard om te bezoeken.

Verder wordt er op het centrale plein regelmatig een Lichtfestival georganiseerd, met een prachtige vuurwerkshow. Dat wil je zeker niet missen!

Wakaba

De laatste buurt van Mt. Komorebi heet Wakaba. Ook dit gebied ligt in het dal, iets verder van de grote berg af. Het is een groene buurt met een meer en vijvers. Er staan een aantal moderne Japanse huizen die gekocht of gehuurd kunnen worden. Vergeet niet om de Hazakura Lounge te bezoeken, want dit is een fijn oord voor je Sims om tot rust te komen.

Verder is er in Wakaba een centraal plein te vinden waar je de mascotte Yamachan kunt bewonderen. Dit is een leuke plek om een selfie te maken!

Het plein in is verder vooral doods. Er is een food truck te vinden waar je Oosterse gerechten kunt kopen, maar de meeste gebouwen rondom het plein staan er voor de sier. Dat geldt ook voor het treinstation. Het plein komt af en toe tot leven wanneer er een festival georganiseerd wordt, zoals het Festival van de Jeugd.

Wanneer je in Wakaba of Senbamachi speelt, lijkt het soms alsof de sneeuwpret ver te zoeken is, ook al zijn de besneeuwde bergtoppen in de verte te zien. Heb je De Sims 4 Jaargetijden al geïnstalleerd, dan is sneeuwval in Wakaba of Senbamachi ook mogelijk! Heb je geen zin om te wachten tot de winter arriveert? Boek dan een vakantie naar Yukimatsu via de telefoon. Zo ben je binnen no-time in een buurt waar altijd sneeuw ligt!

Nieuwigheden in de koop- en bouwmodus

De Sims 4 Sneeuwpret voegt ook veel nieuwigheden aan de bekende koop- en bouwmodus toe.

Koopmodus

In de koopmodus van het spel zijn vele tientallen nieuwe items te vinden. De meeste items zijn in traditionele of moderne Japanse stijlen gemaakt en het is meestal mogelijk om uit verschillende kleuren en stijlen te kiezen.

Voor slaapkamers zijn er nieuwe bedden, kasten, tafeltjes, boekenplanken en meer items. Voor woonkamers zijn er nieuwe banken, stoelen, tafels en kasten. Voor keukens zijn er nieuwe aanrechtkastjes, een koelkast, fornuis, wastafel, stoelen en tafels. Voor badkamers is er een nieuw bad, een nieuwe douche, een toilet en kastjes. Verder zijn er nieuwe planten (zoals een Bonsai boompje), schilderijen, lampen en andere sfeervolle decoraties om rustgevende ruimtes mee te creëren.

Voor buiten zijn er nieuwe items zoals picknicktafels, nieuwe baden (waaronder warme bronnen), een parasol en veel decoraties om waarmee je prachtige tempels kunt maken of andere kamers kunt inrichten.

Een aantal opmerkelijke voorwerpen zijn de Warme Kotatsu waarbij je gezellig met anderen maaltijden kunt eten, een aquarium, theekast, poefen, ski’s en snowboards, een snowboard tafel, een tent om warm in te blijven, een kachel, voedselkraampjes, verkoopautomaten en een postdoosje brievenbus. Ook is er een Praatjesmakende Prullenbank waarmee je rommel kunt recyclen en een bordje waarop wordt gevraagd om binnen geen schoenen te dragen. Verder zijn er voor kinderen verschillende knutseltafels.

Kortom: er zijn genoeg verschillende leuke items om te gebruiken!

Bouwmodus

De bouwmodus stelt ook zeker niet teleur. Zo zijn er heel veel nieuwe ramen en deuren in Japanse stijlen. Sommige ramen en deuren zijn niet of slechts een beetje transparant. Ook zijn er nieuwe soorten behang, muurbedekkingen en vloerbedekkingen voor binnen en buiten.

Verder zijn er nieuwe bamboeschuttingen, hekjes, pilaren, trappen, dakpannen en afdakjes. Deze uitbreiding voegt ook nieuwe
vloerverhogingen toe. Daarmee kun je extra vloerlagen toevoegen om hoogteverschillen te creëren. Dat is best wel gaaf!

Voor tuinen zijn er ook genoeg nieuwe dingen. Zo zijn er Japanse bomen, waaronder de bekende rode Japanse esdoorn, andere planten, en verschillende baden.

Eindoordeel

Eerlijk is eerlijk: deze uitbreiding zagen we niet aankomen. Maar het was zeker een aangename verrassing!

De Sims 4 Jaargetijden voegde natuurlijk al winterse omstandigheden aan De Sims 4 toe, maar De Sims 4 Sneeuwpret voegt nog veel meer interessante nieuwigheden toe. Dat de makers hebben gekozen voor Japanse invloeden maakt het extra bijzonder en sfeervol!

De nieuwe wereld Mt. Komorebi is prachtig, al is het wel jammer dat veel gebouwen niet toegankelijk zijn. Ondanks dat, zijn er genoeg locaties die je kunt verkennen.

Het skiën, snowboarden en sleeën is zeker een van onze favoriete activiteiten, net als de klimmuren. De klimtocht naar de top van de berg is ook een verrassend leuke uitdaging.

Voor liefhebbers van Creëer een Sim zijn er genoeg nieuwe outfits, haarstijlen en accessoires! De koop- en bouwmodus vielen ook zeker niet tegen. Er zijn veel nieuwe items waarmee je prachtige Japanse gebouwen en tuinen kunt creëren.

Kortom: deze uitbreiding heeft ons blij verrast en is daarom zeker de moeite waard!

De Sims 4 Sneeuwpret krijgt van ons een 8.3!

Bedankt Electronic Arts dat wij dit spel mochten testen!

De Sims 4 Sneeuwpret is nu verkrijgbaar bij deze winkels

Heb je na het lezen van deze review zin om Sims 4 Sneeuwpret te spelen? Het spel is nu beschikbaar voor PC, Mac, PlayStation 4 en Xbox One. De adviesprijs is €39,99, maar sommige winkels verkopen het spel goedkoper. Hieronder vind je een handig overzicht!

WebshopPrijsVerzendingTotaalWebsite
cdkeys.com€15,49€0,00€15,49* Bezoek winkel
MMOGA.com€15,99€0,00€15,99* Bezoek winkel
Nedgame.nl€19,99€2,99€22,98* Bezoek winkel
Bol.com€28,00€0,00€28,00* Bezoek winkel

We zijn benieuwd: wat vinden jullie van dit uitbreidingspakket? Reageer op onze Facebook pagina.

© DeSims4.com. Alle rechten voorbehouden. Deze fansite is geen eigendom van Electronic Arts of Maxis.

Partner site: DownloadSims5.com