Review: De Sims 4 Wellnessdag

De Sims 4 Wellnessdag game pack hoes/box

Genieten, genieten en nog eens genieten. Dat is waar het allemaal om draait in de tweede game pack van De Sims 4, genaamd De Sims 4 Wellnessdag.

Waar De Sims 4 In de Natuur als eerste game pack een nieuwe wereld naar het spel bracht, is dit niet het geval in de tweede game pack. Dat wil niet zeggen dat het spel inhoudelijk minder aantrekkelijk is. Er is namelijk genoeg om te ontdekken. Zo zijn er speciale spa kavels en is er een sportcentrum waar je Sims genieten, tot rust komen of juist trainen. Maar er is meer!

In deze review gaan we deze kleinere uitbreiding uitgebreid onder de loep nemen en laten we het belangrijkste zien. We laten niet alles zien, zodat er nog iets overblijft om zelf te ontdekken. Benieuwd hoe wij als fansite over dit pakket denken? Lees de gehele review door. Plaatjes zijn aanklikbaar.

De Sims 4 Wellnessdag is sinds 14 juli 2015 verkrijgbaar als digitale download via Origin. De adviesprijs is €19,99.

Even tot rust komen

Net als in De Sims 4 In de Natuur, draait dit pakket vooral om je Sims even tot rust te laten komen. Een groot verschil is dat je Sims in dit pakket niet de natuur opzoeken door op vakantie te gaan naar een nieuwe buurt, maar juist binnen ontspannen of trainen in een gebouw dat in de buurt staat waar je Sims wonen. Geen zoektochten meer naar verborgen kavels, want alle nieuwe locaties kun je gemakkelijk zelf toevoegen aan een bestaande buurt. Zo zijn je Sims nooit ver van huis, maar kunnen ze toch even het drukke dagelijkse leven even ontvluchten.

Gloednieuwe locaties

Dit pakket voegt maar liefst vier nieuwe locaties toe aan het spel, waarvan drie spa’s en een sportschool. Om deze kavels toe te voegen, moeten ze op een lege kavel in een buurt worden geplaatst. Toevoegen doe je eenvoudig voor in het spel naar De Sims 4 Galerie te gaan en vervolgens onder het tabblad ‘Mijn bibliotheek’ de optie Maxis aan te vinken, waarna de gebouwen tevoorschijn komen.

In de spa’s en het sportcentrum kunnen je Sims heerlijk genieten, tot rust komen of trainen. Alle gebouwen hebben een moderne uitstraling met grote en kleine ramen en platte daken.

De Rustige Halvemaan is een zwart met lichtbruin gebouw waar je yoga kunt beoefenen. Burgerkliffen is een zwart met bruin gebouw waar je eveneens yoga kunt beoefenen en er is ook een gedeelte met massagestoelen en massagetafels, een sauna, een modderbad en fitnessruimte. In de Glooiende Vlakte, een wit met bruin gebouw, is een sportschool te vinden waar je kunt boxen, kunt trainen op de loopband of spieren kunt kweken. Ook hier kun je yoga beoefenen. Het grote en gezellige dakterras heeft een bar waar je lekkere drankjes kunt krijgen. De laatste kavel, met de naam Optimistisch Uitzicht, heeft blauwe, grijze en bruine muren. Op deze kavel vind je eveneens massagestoelen, massagetafels en een sauna. Kortom: Welk gebouw je ook bezoekt, je komt er altijd tot rust of kunt lekker trainen om fit te worden of te blijven. De ‘locals’ uit de buurt hangen hier ook rond.

Een pakket vol nieuwe spulletjes

Bouw je liever zelf een spa of sportschool, dan is dat natuurlijk mogelijk. Je kunt een openbare kavel helemaal inrichten naar eigen wensen, maar de items uit deze game pack kun je ook gewoon gebruiken in de huizen van je Sims. Zo kun je een eigen wellness- of fitnessruimte in een huis plaatsen. Dit kleine uitbreidingspakket zit vol nieuwe items die opvallend stijlvol zijn en perfect met elkaar gecombineerd kunnen worden.

Naast de voorwerpen die zorgen voor ontspanning, zoals het modderbad, de massagestoel, de massagetafel en het yogakleed, zijn er ook andere items. Wat dacht je van nieuwe kastjes, keukenkastjes, koelkasten, stoelen, tafels, een kledingkast, banken, poefen, vloerkleden, schuttingen, muurdecoraties, schilderijen, lampen, luidsprekers, aquariums, planten, kaarsjes, spiegels, wastafels, baden, een douchecabine en een toilet.

De bar en sauna mogen natuurlijk niet vergeten worden. Ook is er een meditatiestoeltje, genaamd Blije Handen en Voeten Stoel. Een bijzonder groot item, die in verschillende hoogtes is toegevoegd, is de waterval muur die je in gebouwen kunt plaatsen. Om fit te blijven of te worden, is er een loopband en toestel waarmee je gewichten kunt heffen. Voor de bouwers onder ons zijn er nieuwe moderne ramen, deuren, vloeren en muurbedekkingen met een houten, stenen en egale uitstraling. Deze game pack voegt opvallend veel nieuwe objecten en accessoires toe.

De eerder genoemde massagetafel geeft verschillende opties wanneer je erop klikt. Zo kun je een Zweedse massage, steenmassage, diepweefselmassage, sportmassage of aromatherapie krijgen of geven. De massagestoel geeft de opties om een handmassage of voetmassage te krijgen of te geven. Het modderbad geeft je Sims de opties om een modderbad, normaal bad, bubbelbad of schuimbad te nemen.

Met de yogamat kunnen je Sims een yogaroutine uitvoeren, yoga beoefenen of een pose maken. De meditatiestoel heeft als optie om te mediteren. De sauna zorgt voor stressvermindering.

De juiste outfit voor het juiste moment

Ga je naar een sportcentrum, dan is het natuurlijk wel belangrijk om in de juiste kleding te trainen. Daarom is nieuwe kleding toegevoegd aan dit spel, voor zowel mannen als vrouwen, maar ook voor kinderen. Ook is er kleding die gebruikt kan worden tijdens een bezoek aan een wellnesscentrum, zoals een badjas en handdoek voor in het haar. Voor mannen zijn er meerdere shirts, truien en vesten, broeken, schoenen, kapsels en accessoires. Voor vrouwen geldt hetzelfde, maar voor het vrouwelijke geslacht er is nog een extra badpak en jurk.Voor kinderen is er niet veel bijzonders, behalve een badjas en normale kleding.

De kleding in dit pakket past goed bij het thema van ontspannen en trainen. Zo heeft de yoga-instructeur voor yogalessen een shirt aan met een rond patroon erop. Dit patroon komt ook terug in bepaalde muurdecoraties, ramen, deuren en de yogamat zelf.

Nieuwe wellnessvaardigheid

Een belangrijke toevoeging van dit pakket is de ‘wellnessvaardigheid’ die je kunt beoefenen door te mediteren, aan yoga te doen, massages te geven en andere acties uit te voeren die met ontspanning te maken hebben. Met deze nieuwe vaardigheid kunnen je Sims verschillende massages uitvoeren, yogaposes doen, wellnessadvies aan andere Sims geven en gezonde gerechten maken. Met bepaalde voorwerpen, zoals de massagetafel en de massagestoel, maar ook de sauna, kun je de wellnessvaardigheid van je Sims verbeteren. Het resultaat van een verbeterde vaardigheid is dat je Sims speciale krachten kunnen ontgrendelen zoals zweven boven de grond en teleporteren. Dat is best wel leuk om eens te proberen.

Je Sims kunnen yoga beoefenen door de ‘Instructeur Zen Herboren Yogamat’ te gebruiken. Door yogalessen te volgen, kunnen ze de vaardigheid verbeteren. Wanneer een les begint, krijgt je Sim een melding van de yoga-instructeur. Door op deze melding te klikken, ontvang je als speler informatie over waar en wanneer deze les wordt gehouden, zodat je je Sim daar naartoe kunt sturen zodra de les begint. Je kunt de yogamat ook bij je Sims thuis gebruiken, maar lessen krijgen kan alleen op een kavel die ‘spa’ als type kavel heeft.

De yogamat heeft een bijzonder kenmerk. Wanneer deze mat op de grond geplaatst wordt, is een raster te zien. Alle matten die binnen ditzelfde raster geplaatst worden, worden automatisch gekoppeld. Alle matten binnen dit raster worden dan gebruikt voor yogalessen met een eigen instructeur. Matten buiten dit raster worden niet gebruikt voor groepslessen met een instructeur.

De yoga-instructeur is aanwezig zodra de yogales begint. Door op hem of haar te klikken, kun je vragen om de yogales te beginnen en jezelf als Sim introduceren op meerdere manieren. De beschikbare lessen zijn: brein boosten, energie centreren en gedachten concentreren. Sims die veel aan yoga doen, ontwikkelen hun wellnessniveau, waardoor ze meer poses kunnen uitvoeren, zoals de bootpose bij niveau 2 en de driehoekspose bij niveau 3. Oefening baart kunst!

Eindoordeel

De Sims 4 Wellnessdag maakt De Sims 4 weer een stukje interessanter. Vooral de nieuwe voorwerpen zoals de massagetafel, massagestoel, yogamat, meditatiestoel, modderbad en sauna zijn belangrijke toevoegingen die het speelplezier vergroten. Dit pakket voegt verrassend veel nieuwe objecten en accessoires toe die prima gebruikt kunnen worden in de huizen van je Sims of op openbare kavels. Het is jammer dat er geen nieuwe buurt is toegevoegd, maar de nieuwe spa’s en het sportcentrum zijn mooie locaties waar je Sims zich prima zullen vermaken, al lijken ze wel veel op elkaar. De kleding en kapsels zijn stijlvol en sluiten goed aan bij het thema van dit pakket. Ook de bouwers zijn niet vergeten. De wellnessvaardigheid maakt het spel een beetje uitdagend, wat zeker een welkome toevoeging is. Minpuntje aan dit spel is dat er geen nieuwe beroepen zijn. Je kunt dus niet zelf werken in een spa of sportcentrum. Het thema ‘wellness’ is iets wat veel Sims-fans zal aanspreken.

Wij van DeSims4.com vinden dat deze tweede game pack absoluut het geld waard is. Voor fans die dit pakket te duur vinden is het aan te raden om even te wachten op een uitverkoop bij Origin.

De Sims 4 Wellnessdag krijgt van DeSims4.com een 8.5!

Nu verkrijgbaar: Sims 4 Wellnessdag
Heb je na het lezen van deze review zin om De Sims 4 Wellnessdag te spelen? Download het spel via CDKeys via de onderstaande knop. De adviesprijs is €19,99.
Sims 4 Wellnessdag downloaden

© DeSims4.com. Alle rechten voorbehouden. Deze fansite is geen eigendom van Electronic Arts of Maxis.

Partner site: DownloadSims5.com