Review: De Sims 4 In de Natuur

Sims 4 In de Natuur review

Heb je het even gehad met het drukke dagelijkse leven? Verlaat voor even je vertrouwde omgeving en ontdek een natuurrijke wereld in De Sims 4 In de Natuur. Deze eerste game pack van De Sims 4 brengt niet alleen nieuwe gameplay, maar ook nieuwe spullen, activiteiten en nieuwe vaardigheden voor je Sims met zich mee. Dit zorgt geheid voor vertier.

In deze review gaan we de toevoeging uitgebreid onder de loep nemen en laten we de belangrijkste onderdelen aan jullie zien. We verklappen niet alles, zodat je ook nog zelf ook nog wat kunt ontdekken. De plaatjes in deze review zijn aanklikbaar.

De Sims 4 In de Natuur is sinds 13 januari 2015 verkrijgbaar via Origin en heeft de adviesprijs van €19,99 gekregen.

Uitbreidingspakket of accessoirepakket?

Met de nieuwe game pack-reeks introduceert Electronic Arts een nieuwe categorie. De Sims 4 In de Natuur is namelijk geen groot uitbreidingspakket of een accessoirepakket zoals in De Sims 3. Het is iets wat daartussen past. De nieuwe gameplay, spullen, activiteiten en vaardigheden maken het tot een klein uitbreidingspakket, genaamd ‘game pack’.

Game packs worden vooralsnog alleen via internet aangeboden als digitale download en verschijnen mogelijk niet in normale winkels. Dit is een verschil met de eerdere pakketten van bijvoorbeeld De Sims 3 die vrijwel altijd wel in de winkels kwamen te liggen. Electronic Arts lijkt hiermee Origin belangrijker te willen maken.

De natuur in

Granite Falls is de nieuwe buurt waar het allemaal om draait in deze kleinere uitbreiding. Om er te komen geef je een Sim of meerdere Sims de opdracht om op vakantie te gaan. Dit kan heel gemakkelijk via de telefoon of computer. Kies voor reizen en selecteer een kavel om te verblijven. Iedere kavel heeft een andere prijs. Je kunt zeven dagen op de gekozen locatie verblijven en betalen wordt vooraf automatisch gedaan nadat een locatie is gekozen.

In het midden van het dichtbeboste gebied van Granite Falls bevinden zich een aantal sfeervolle kleine en grotere houten huizen. In totaal zijn er zeven kavels. Op zes kavels staan huizen en één kavel is een kampeerterrein. Op het kampeerterrein kun je een tent opzetten bij het kampvuur, spelletjes spelen zoals hoefijzers gooien en genieten van de rust.

Vier huizen bevinden zich in het midden van de buurt niet ver van het kampeerterrein. Dit zijn verblijfplaatsen voor gasten die op bezoek komen in Granite Falls. De kleinere huisjes liggen dicht bij het riviertje en de grote villa’s hebben uitzicht op het meer. De rotsachtige kust oogt prachtig. De bergen in de verte maken het tot een sfeervol geheel.

De buurt is levendig vanwege de vele planten, dieren, insecten, geluiden, het bewegende water en de vele Sims die er rondlopen. Ook zie je de lucht telkens veranderen. In de meertjes zie je af en toe vissen springen, er zwemmen eenden en in de lucht vliegen her en der wat vogels en muggen rond. Er ligt echter nog een kavel ergens verscholen in de bossen en die verschijnt pas na het uitvoeren van bepaalde opdrachten. We verklappen niet alles.

Nooit meer vervelen

Ook al is Granite Falls niet zo groot, er is genoeg te ontdekken. Je kunt je Sims bezighouden met het ondernemen van activiteiten zodat ze zich niet snel zullen vervelen. Overdag kun je de omgeving verkennen en unieke dingen verzamelen zoals zeldzame insecten (21 soorten), kruiden (10 soorten), vissen (5 soorten) en stenen. Volg de rivier om bij het adembenemende strand te komen.

Wanneer je Sims honger hebben kunnen ze marshmallows roosteren boven een kampvuurtje, of leg hotdogs op de barbecue. Wanneer het donker wordt en de hemel helder is, vergeet dan niet om naar de sterrenhemel te kijken. Heb je geen zin om in een huis te verblijven en bepaal je liever zelf waar je gaat slapen? Kies er dan voor om een tent aan te schaffen en deze op te zetten waar je maar wilt.

Ontmoet andere natuurliefhebbers in de buurt en maak een praatje met de beheerders van het park. Het schijnt zelfs dat er af en toe herten in de buurt lopen, al hebben wij deze niet kunnen vinden tijdens het spelen. Met een beetje geluk kom je een eekhoorn tegen. In ieder geval kwamen we een beer tegen, of eigenlijk een Sim met een berenkostuum. Aan de ene kant is dit berenkostuum zeker vermakelijk, maar aan de andere kant is het jammer dat dit geen echte beer is zoals in The Sims (1). Kijk wel uit! De gemoedstoestand van je Sims kan snel negatief worden bij het zien van een beer.

Sims 4 In de Natuur - 13

Niet ver van het kampeerterrein bevindt zich een klein houten hokje waar je handige producten kunt kopen, zoals tenten, etenswaren, stoelen en meer. Via het hokje kun je ook kampeerinformatie krijgen, het woud verkennen en een accommodatie of toilet vinden. Wanneer je de weg kwijt bent is het aan te raden dit hokje even te bezoeken.

Toegang tot de geheime kavel

De locatie Granite Falls Bossen nationaal park is waar je moet zijn om toegang te krijgen tot de verborgen grot. Via deze grot, waarin je enkele opdrachten moet uitvoeren, krijg je toegang tot het geheime Kluizenaarshuis.

Op deze kavel woont een kluizenaresse of kluizenaar. In het tuintje dat bij haar huis hoort vind je verschillende planten die je kunt oogsten. In het tuintje vind je onder andere kruiden, tomaten en bramen. Een stukje verderop vind je grote watervallen en een riviertje waarin je alle unieke soorten vis kunt vangen die in De Sims 4 In de Natuur te vinden zijn. Ook kun je op deze locatie beelden maken op een speciale werkbank.

Wat is er meer nieuw?

Zoals eerder gezegd zijn er ook gloednieuwe voorwerpen in deze game pack. Zo zijn er een aantal verschillende bedden, banken en stoelen, kasten, normale tafels en campingtafels, beelden, tenten, koelboxen, wastafels, douches, planten, lampen, spiegels, opbergdozen, accessoires en meer.

Sims 4 In de Natuur - 23

Ook zijn er vele nieuwe kledingstukken voor zowel jong als oud, voor mannen en vrouwen. Het leuke is dat je zowel de voorwerpen als kledingstukken in andere werelden kunt gebruiken, zoals in Willow Creek. Misschien nog wel leuker is dat je het berenkostuum zelf kunt dragen. Dit kun je doen via Creëer een Sim. Ook vind je daar een pandaberenkostuum voor kinderen.

De nieuwe vaardigheid heet plantkunde. Door kruiden te verzamelen, kun je drankjes en zalfjes maken die aandoeningen genezen, zoals muggenbulten. Ook kunnen drankjes kalmeren bij bijvoorbeeld boosheid. Tot slot is er een nieuw levensdoel: natuurliefhebber.

Eindoordeel

Een tijdje nadat De Sims 4 verscheen kwamen vanuit de community berichten dat het spel begon te vervelen. Om die verveling te verhelpen, was De Sims 4 In de Natuur dan ook een welkome toevoeging. Je kunt je gerust uren vermaken met deze game pack, maar bedenk wel dat het geen volledige grote uitbreiding is. Deze toevoeging voegt toch vrij veel nieuwigheden toe aan De Sims 4. Het thema bevalt ons zeker en alles is mooi uitgewerkt. Zo zijn de locaties en de omgeving tot in de details mooi gemaakt.

Een puntje van kritiek is dat de buurt niet heel groot is. Ook wat activiteiten betreft heb je het na een tijdje wel gezien. Er had wel wat meer diepgang in gemogen. De geheime kavel vinden we wel een leuke toevoeging. Toch is deze game pack een beetje aan de prijzige kant voor wat je daadwerkelijk krijgt. Wij van DeSims4.com vinden dat het het geld waard is, maar voor de fans die het duur vinden raden we aan om even te wachten op een uitverkoop bij Origin. Wellicht wordt deze toevoeging binnenkort een stukje goedkoper.

De Sims 4 In de Natuur krijgt van DeSims4.com een 8.2!

Nu verkrijgbaar: Sims 4 In de Natuur
Heb je na het lezen van deze review zin om De Sims 4 In de Natuur te spelen? Download het spel via MMOGA via de onderstaande knop. De adviesprijs is €19,99.

Sims 4 In de Natuur downloaden

© DeSims4.com. Alle rechten voorbehouden. Deze fansite is geen eigendom van Electronic Arts of Maxis.

Partner site: DownloadSims5.com