Blog: SimMichelangelo: Nick Corea over ‘Creëer-een-Sim’

Regelmatig zetten we officiële blogs online op DeSims4.com. Vandaag is het tijd voor een blog over Creëer-een-Sim waarmee je Sims kunt maken. Lees meer blogs op de blogberichten pagina!

Wauw! Het is bijna niet te geloven dat het alweer september is. Ongelofelijk dat het al weer drie weken geleden is dat we in Duitsland De Sims 4 aan de wereld onthuld hebben!

Sims 4 CAS

Mijn favoriete onthulling tot nu toe was hoe we het menu ‘Creëer-een-Sim’ totaal opnieuw hebben opgebouwd. Op gamescom hebben we laten zien hoe dat precies in zijn werk ging. Mocht je het nieuws gemist hebben; het menu is nu krachtiger en intuïtiever dan ooit tevoren. Het wordt nu mogelijk om je Sims precies het uiterlijk te geven dat je voor ogen hebt. Ik kan persoonlijk niet wachten om vrienden en familieleden nog beter na te bootsen dan tot nu toe. En ik kan niet wachten om hen allerlei dingen te laten doen voor mijn eigen Sim in de game. Ik stel me voor hoe mijn familie en vrienden in de game voor me koken en me op andere manieren op mijn wenken bedienen. Hahaha.

Ik weet dat fans talloze vragen hebben over ‘Creëer-een-Sim’ en daarom heb ik ontwerper Nick Corea gevraagd om me wat meer uitleg te geven over de nieuwe elementen van ‘Creëer-een-Sim’ in De Sims 4 en waarom dit menu nog beter en leuker dan ooit wordt.

SimGuruRaeEliz: Wat is er precies nieuw aan deze versie van ‘Creëer-een-Sim’ en waarom is dat zo geweldig?

Nick Corea: Dat is simpel: je kunt sneller aan de slag dan ooit!

SimGuruRaeEliz: Oké, maar wat betekent dat precies?

Corea: Het is heel eenvoudig. Het betekent dat ‘Creëer-een-Sim’ totaal vernieuwd is. Je hoeft niet meer met losse schuifbalken te rommelen. Je hoeft niets meer aan de verbeelding over te laten om die schuifbalk net op het juiste punt te krijgen voor die joekel van een gok of die grote amandelvormige ogen. Je kunt nu als een kunstenaar in de weer met het uiterlijk van een Sim. Je kunt rechtstreeks veranderingen aanbrengen op het gezicht of lichaam van je Sim. Het is net alsof jij de kunstenaar bent en je muis de schilderkwast.

SimGuruRaeEliz: Kun je ons stap voor stap uitleggen hoe je binnen het nieuwe hulpmiddel je eigen Sim creëert?

Corea: Allereerst kun je in ‘Creëer-een-Sim’ uit een groot aantal lichaamsvormen en gezichten kiezen. En nadat je een Sim hebt gevonden die het beste aan jouw beeld voldoet, wordt het pas echt leuk. Je kunt bijna ieder punt op het lichaam en gezicht van je Sim nauwkeurig aanpassen. Denk je eens in dat je zelf in de spiegel kunt kijken en je eigen voet groter of kleiner kunt maken door erop te drukken. Zo eenvoudig is het dus.

SimGuruRaeEliz: Wacht eens even! Zelfs de voeten?

Corea: Jazeker! In De Sims 4 kun je het formaat van je Sims voeten aanpassen. Er zijn talloze nieuwe punten op een Sim die direct gemanipuleerd kunnen worden. Dit zijn een paar van onze favorieten: de borstkas, schouders, dijen en je raadt het al… de voeten! Behalve de nieuwe kneedpunten op je Sims, is het verder mogelijk om verschillende gezichtsstructuren voor de gezichten van je Sims uit te kiezen. Op die manier kun je Sims creëren waarvan de uiterlijke kenmerken nauwkeurig overeen komen met de verschillende etniciteiten. Het is nu eenvoudiger dan ooit om de Sim van je dromen te maken.

Sims 4 CAS

SimGuruRaeEliz: Of mijn digitale ridder op het witte paard? O jee! Is dat een beetje te persoonlijk? Oké, maar er is vast en zeker nog veel meer mogelijk. Hoe zit het met de kleding van je Sim?

Corea: Nou, we hebben goed naar onze fans geluisterd en allerlei nieuwe manieren toegevoegd om de stijl en kleding van je Sim nog beter aan te kunnen passen. In De Sims 4 kun je hoofddeksels bijvoorbeeld op ieder gewenst kapsel zetten. Je hoort het goed! Je Sim kan straks vrolijk een hoedje opzetten, zonder dat het kapsel verloren gaat.

SimGuruRaeEliz: Ik heb als Simmer voldoende ‘bad hair days’ meegemaakt om helemaal door het dolle te zijn van deze nieuwe informatie.

Corea: Rustig aan maar, SimGuruRaeEliz. Er is nog meer! Verder hebben we ook hele bijzondere technologie ontwikkeld waarmee het mogelijk is om laarzen met broeken te combineren. Je kunt je strakke spijkerbroek nu gewoon vrolijk in je laarzen proppen! En als je gek bent op die laarzen, maar die liever met een broek met wijde pijpen combineert, dan zal die broek automatisch over je laarzen heen vallen. Zo kun je ervoor zorgen dat jouw Sim er altijd goed en hip uitziet.

SimGuruRaeEliz: Ik zou willen dat het in het echte leven zo eenvoudig was om modieus voor de dag te komen. Waarom bestaat ‘Creëer-een-Sim’ niet in het echte leven?

Corea: Daar wordt nog aan gewerkt!

SimGuruRaeEliz: Nu we al deze nieuwer dan nieuwe elementen besproken hebben, vraag ik me af of er ook dingen hetzelfde zijn gebleven. Is het nog steeds mogelijk om karaktereigenschappen te bepalen of om snel kant-en-klare Sims te creëren?

Corea: Het is absoluut nog steeds mogelijk om je Sims karaktereigenschappen te geven in De Sims 4. Maar daar blijft het niet bij! In ‘Creëer-een-Sim’ kun je nu bijvoorbeeld het loopje van je Sim uitkiezen, zodat dat perfect bij zijn of haar karakter past. Of juist niet; dat is helemaal aan jou. Kant-en-klare Sims zijn ook nog steeds van de partij, maar ze zijn verbeterd. Er is een nieuw onderdeel dat ‘Slimme willekeur’ heet. Hiermee kun je individuele onderdelen van een Sim willekeurig veranderen. Als je bijvoorbeeld helemaal tevreden bent met je Sim, maar het juiste kapsel maar niet kunt vinden, dan kun je nu alle onderdelen van je Sim vastzetten, behalve het kapsel. Op die manier kun je snel allerlei mogelijkheden bekijken, tot je iets ziet dat je helemaal bevalt.

SimGuruRaeEliz: Ik heb nog een laatste vraag voor je. Wat is jouw favoriete onderdeel van ‘Creëer-een-Sim’?

Corea: Daar hoef ik niet lang over na te denken! Ik vind het helemaal geweldig dat ik mijn Sims nu rechtstreeks in model kan kneden. Het is zo simpel en leuk! Bovendien vind ik het ook fantastisch dat er nu veel meer etniciteiten vertegenwoordigd zijn. En ik kan niet wachten om te zien wat de spelers allemaal met de nieuwe gezichtsstructuren gaan doen.

Sims 4 CAS

Bedankt voor dit gesprek, Nick. Je haalt me de woorden uit de mond!

We weten dat jullie talloze vragen hebben over ‘Creëer-een-Sim’, dus houd je ogen goed open. We zullen meer informatie over de levensloop en erfelijke eigenschappen van de nieuwe Sims onthullen. En zet je schrap, want het wordt vanaf nu ook eenvoudiger om je Sims op te maken en accessoires aan te brengen! Nu moet ik nog een manier vinden om ‘Slimme willekeur’ in mijn echte leven in te bouwen. Wie heeft er nog tips voor deze Simmer?

Met dank aan TheSims.com.

© DeSims4.com. Alle rechten voorbehouden. Deze fansite is geen eigendom van Electronic Arts of Maxis.

Partner site: DownloadSims5.com