Download Sims 5

9 redenen waarom je De Sims 5 zou moeten downloaden

Wat kies jij: digitale downloads of toch fysieke spellen? Veel Sims-fans geven de voorkeur aan digitale versies, waar anderen juist liever fysieke games hebben. Ook al is De Sims 5 op dit moment (2018) nog niet verkrijgbaar, de kans is groot dat het spel zowel als digitaal exemplaar als fysiek spel zal verschijnen! Ben je nog niet overgestapt op downloaden en heb je geen idee waarom je dit zou moeten doen? Dan hebben we hier 9 redenen, geschreven door DownloadSims5.com, om je te overtuigen! Lees snel verder…

1. Niet alle nieuwe games worden nog als fysiek exemplaar uitgebracht

Toen in 2001 de eerste echte The Sims game verscheen, bestonden er alleen fysieke games (dat is een hoes of box met daarin een CD/DVD, een informatieboekje met een handleiding erin, en een seriecode). In 2004 verscheen de tweede generatie – De Sims 2 – wat ook alleen verkrijgbaar was als fysieke versie. Pas toen in 2009 de derde generatie – De Sims 3 – werd uitgebracht, veranderde er nogal veel in een korte periode. De Sims 3 verscheen namelijk niet alleen als fysiek spel, maar werd ook via digitale platforms, zoals Origin, uitgebracht. Daardoor was het voor het eerst mogelijk om Sims spellen te downloaden.

De Sims 4 – de meest recente generatie die in september 2014 werd uitgebracht – richt zich veel meer op downloads, in vergelijking tot fysieke spellen met CD/DVD en box. Verschillende Sims 4 spellen zijn daarom alleen uitgebracht als digitale versie via Origin of elders. Dit laat zien dat fysieke spellen steeds minder populair zijn en minder belangrijk worden voor spelfabrikanten en uitgevers zoals Electronic Arts en Maxis. Veel accessoirepakketten en game packs zijn in de afgelopen jaren niet uitgebracht als fysiek exemplaar. Electronic Arts en Maxis, de bedrijven die achter het succes van de Sims series schuilen, richten zich meer en meer op digitale versies waarbij je, na aanschaf, een meercijferige game key (seriecode) ontvangt die je daarna kunt verzilveren in Origin, om vervolgens het spel te installeren, binnen te halen en te spelen. Dankzij deze technologie zijn CD’s en DVD’s overbodig geworden.

Het lijkt niet meer dan logisch dat deze trend met digitale exemplaren zich zal voortzetten wanneer De Sims 5 verschijnt. In dat geval zou het kunnen betekenen dat er geen fysieke spellen meer verschijnen en dat accessoirepakketten, game packs, uitbreidingspakketten en basisspellen alleen nog als digitaal download worden aangeboden. Dit is geen goed nieuws voor degenen die liever fysieke spellen met discs en hoezen verzamelen. Digitale exemplaren lijken de nieuwe standaard te worden, of je het nou leuk vindt of niet!

2. Downloaden is gewoon veel makkelijker

Het is eigenlijk toch gewoon veel eenvoudiger om een game te downloaden in plaats van naar een winkel te gaan om het spel op te halen? Het binnenhalen van spellen via Origin of andere platforms is tegenwoordig heel gemakkelijk! Binnen een paar klikken koop, activeer, download en installeer je een spel, waarna je direct kunt spelen. Simpel, toch?

Verheugde je je zo op een release van een nieuwe game, en kom je er in de winkel achter dat het spel nog niet aangekomen is, of dat het al uitverkocht is? Dan duurt het wachten nog langer, helaas! En wat nou als er lange rijen bij de kassa staan? Misschien is dit allemaal een beetje overdreven, maar door te downloaden voorkom je deze mogelijke vervelende situaties. Bespaar jezelf deze kopzorgen!

Digitale exemplaren zijn meestal direct na middernacht verkrijgbaar, of op een andere aangegeven tijd. Downloaden is zo makkelijk dat zelfs een kind het kan doen (maar vraag wel altijd toestemming aan volwassenen)! En daarnaast heb je geen discs meer nodig! Je kunt een spel direct spelen en hoeft je luie stoel niet meer te verlaten om discs te veranderen. Zo eenvoudig is het dus!

3. Nooit meer wachten op de postbezorger

Op een nieuw spel wachten nadat het officieel is uitgebracht, kan heel vervelend zijn, zo weten we uit ervaring! Komt de postbezorger vandaag je pakketje brengen, of wordt het misschien toch morgen? Of zelfs nog later? Weer vertraging opgelopen? Heel vervelend allemaal natuurlijk. Vertraging met bezorgen van pakketjes is tegenwoordig helaas niet ongewoon.

Met digitale games heb je dit probleem niet meer! Je ontvangt, na aanschaf, binnen no-time alle benodigde informatie om je seriecode te verzilveren, het spel binnen te halen en te installeren. Daarna kun je direct gaan spelen! Normaal gezien kun je digitale versies direct na middernacht binnenhalen, al is dit wel afhankelijk van de releasedatum en de webwinkel. Bovendien kun je natuurlijk ook tijd besparen door te downloaden.

4. Downloaden is vaak goedkoper: bespaar veel geld

Digitale downloads staan er, gek genoeg, niet om bekend dat ze goedkoop zijn. Wij weten wel beter! Veel Sims spellen zijn namelijk veel goedkoper als digitale versie verkrijgbaar in vergelijking tot fysieke spellen. Je kunt veel geld besparen door prijzen te controleren en sales in de gaten te houden (wat voor De Sims 4 al kan, bekijk het Sims 4 prijsoverzicht hier). Sommige webwinkels zijn, over het algemeen, inderdaad duur. Origin van Electronic Arts is een voorbeeld hiervan, al hebben ze regelmatig grote sales met grote kortingen.

Veel webwinkels, die niet gerelateerd zijn aan Electronic Arts en Maxis, verkopen Sims spellen het hele jaar door met grote kortingen. Je hoeft dus niet op Origin kortingsacties te wachten om spellen goedkoop te kunnen downloaden! Je kunt het hele jaar door Sims spellen tegen een goedkopere prijs dan de adviesprijs van Electronic Arts krijgen.

Maar waarom zijn digitale games vaak goedkoper dan fysieke spellen, vraag je je misschien af? Er zijn hiervoor verschillende redenen te bedenken:

  • Ten eerste: digitale downloads worden niet in fabrieken gefabriceerd, waardoor er geen verpakkingen of discs nodig zijn.
  • Bovendien hoeven digitale exemplaren niet getransporteerd of met post verzonden te worden, waardoor er geen verzendkosten nodig zijn.
  • Een andere belangrijke reden is dat digitale downloads niet opgeslagen hoeven te worden in loodsen, warenhuizen of andere gebouwen, waardoor bedrijven veel geld kunnen besparen op de huur.
  • Het beheren van een webshop en server voor digitale distributie van games is goedkoper in vergelijking tot fysieke winkels.
  • Daarnaast is er geen verkoopmedewerker nodig om spellen te verkopen, waardoor hiervoor geen kosten worden gemaakt.
  • Tot slot: veel webwinkels kopen op grote schaal spellen in. Hoe meer ze kopen, hoe goedkoper de spellen worden. Dit maakt het mogelijk om prijzen flink te verlagen, waardoor ze uiteindelijk voor veel lagere prijzen kunnen worden verkocht aan consumenten. Daar kun jij dan weer van profiteren!

En zo zijn er waarschijnlijk nog wel meer redenen te bedenken waarom digitale versies vaak goedkoper zijn! Wanneer De Sims 5 eenmaal verkrijgbaar is, is het te verwachten dat dit spel via verschillende webshops en platforms wordt aangeboden, zoals Origin, Amazon, MMOGA en andere sites en tools. Daardoor is de kans groot dat je het spel voor een lagere prijs dan de adviesprijs kunt kopen.

Het is op dit moment nog niet duidelijk of het basisspel van De Sims 5 goedkoper zal worden als het basisspel van De Sims 4. Maar één ding is zo goed als zeker: er komt geen gratis download van De Sims 5 omdat Electronic Arts en Maxis natuurlijk geld willen verdienen.

5. CD/DVD-spelers verdwijnen langzaam maar zeker

Nieuwe laptops, notebooks en andere computers worden steeds dunner en lichter. Veel computerfabrikanten zijn van plan om fysieke disc drives niet meer in deze apparaten te stoppen in de toekomst. Daardoor worden digitale spellen dus alleen maar populairder. Bovendien zijn discs gewoon ouderwets.

De nieuwste MacBooks van Apple hebben bijvoorbeeld geen CD/DVD-spelers meer. Dit is ook het geval voor veel nieuwe Windows PC’s, laptops en notebooks van Microsoft, ASUS, Acer, HP, Lenovo, MSI en Dell. Waarschijnlijk zullen consoles, zoals de PlayStation, de Xbox en de Wii ook geen disc drives meer hebben in de toekomst.

Blu-ray-spelers, DVD-spelers en CD-spelers worden langzaam maar zeker steeds zeldzamer. Deze trend zet zich voort, of het nou leuk vindt of niet. Dit zou kunnen betekenen dat, in slechts enkele jaren, laptops en notebooks geen CD/DVD-spelers meer hebben. Dit maakt het extra moeilijk om fysieke spellen te spelen, al zijn er wel technologische snufjes te vinden die dit alsnog mogelijk maken.

6. Meer ruimte voor andere dingen

Hoe meer fysieke spellen je in bezit hebt, hoe meer ruimte ze in beslag nemen. Dit kan vooral een probleem zijn wanneer je in een klein huis of appartement woont waar de ruimte beperkt is. Het bewaren van spellen kan een groter probleem worden wanneer je collectie te groot wordt. Ondanks het nostalgische gevoel en de mooiheid van de hoezen met instructies en een CD/DVD erin, nemen ze wel veel ruimte in beslag. En in sommige gevallen liggen ze gewoon ergens te verstoffen in een hoekje!

Wanneer je digitale downloads gebruikt, kun je de overgehouden fysieke ruimte gebruiken voor andere dingen. Kortom: het opslaan van spellen in een digitaal overzicht is veel efficiënter en gemakkelijker.

7. Geen beschadigde en gebroken discs meer

Gebruik je nog steeds fysieke exemplaren van games? Misschien heb je dan weleens krassen op je discs gehad, of zelfs een gebroken CD/DVD gehad. CD’s en DVD’s zijn kwetsbaar, zeker naarmate ze voor een langere periode intensief gebruikt worden. CD/DVD-spelers hebben soms moeite met het lezen van deze beschadigde discs. Dat kan heel frustrerend zijn!

Door te switchen naar digitale downloads wordt dit probleem opgelost. Zo heb je nooit meer last van krassen of gebroken discs!

8. Raak nooit meer discs kwijt

Heb je ooit meegemaakt dat je een game vergeten was of misschien zelfs kwijt was? Heb je ooit een spel uitgeleend aan vrienden en deze nooit teruggekregen? Of heeft iemand je spellen gestolen? Dat is natuurlijk nooit fijn. Gelukkig kun je digitale games overal gemakkelijk tevoorschijn toveren via je digitale bibliotheek, zoals in Origin!

Je hebt slechts een internetverbinding nodig om games te installeren en te updaten. Internet is gelukkig niet nodig voor het spelen van de meeste games. Digitale exemplaren hebben als voordeel dat je ze niet rond hoeft te slepen, dus je raakt ze niet zomaar kwijt en ze worden ook niet zomaar gestolen.

9. Digitale downloads zijn de toekomst

Vergeet de ouderwetse kunsstof discs! Of je het nou leuk vindt of niet, digitale games zijn de toekomst, ook in het geval van De Sims 5! Fysieke spellen verdwijnen langzaam maar zeker. Downloadbare spellen zijn enorm populair vandaag de dag en ze worden alleen maar populairder.

Als we de bekende krant Huffington Post mogen geloven, zijn er in 2015 voor het eerst meer digitale downloads verkocht dan fysieke spellen. Dit laat zien dat de game-industrie aan het veranderen is. Bereid je alvast voor en stap nu over op digitale exemplaren!

Maar natuurlijk moeten we eerst afwachten wanneer De Sims 5 daadwerkelijk komt! Wat denken jullie: wordt het 2018, 2019, 2020, 2021, of zelfs later? Breng je stem uit via deze poll!

Met dank aan DownloadSims5.com voor de tips! Op de Download Sims 5 pagina lees je meer over het toekomstige spel!

© DeSims4.com. Alle rechten voorbehouden. Deze fansite is geen eigendom van Electronic Arts of Maxis.

Partner site: DownloadSims5.com